11 gode råd og inspiration til din jobansøgningen

Forberedelse betaler sig
Inden du går i gang med at skrive ansøgningen, er det vigtigt, at du har været grundig med forberedelsen. Det er der flere gode grunde til. For det første giver det dig et kvalificeret beslutningsgrundlag for, om du vil søge stillingen eller ej. For det andet vil det være væsentligt lettere for dig at forholde dig konstruktivt og fremadrettet til stillingen og virksomheden.

Tilpas dit sprog til modtageren, når du skriver din ansøgning
Din ansøgning skal naturligvis være velformuleret, og sproget og tonen må meget gerne svare til formen i stillingsannoncen – hvis den er uformel, bør din ansøgning også være det. Der er forskel på, om du søger job hos et reklamebureau eller i en offentlig administration. Sæt dig i læserens sted og tilpas dit sprog derefter. Så brug dine formidlingskompetencer.

Skriv ikke for langt
Fat dig i korthed. En ansøgning må helst ikke fylde mere end 1 side. Tænk på, at du ofte kommer til ligge i en bunke med mange ansøgninger, så vi skal hurtigt kunne danne os et overblik over, hvem du er.

Gør din ansøgning personlig
Undgå standardansøgninger – de er lette at gennemskue og er ofte diskvalificerende, fordi de ikke reflekterer virksomhedens specifikke ønsker og krav til deres kommende medarbejder. Giv ansøgningen dit personlige præg, så den skiller sig lidt ud fra stakken af ansøgninger. Dvs.: vær tro mod din stil, både i sprog og form.

Reflekter på annoncens krav og konkretiser din kvalifikationer
Arbejdsgiveren vil vide, om du matcher de krav, de efterspørger. Reflekter derfor på annoncens krav, og kombiner dem med dine kvalifikationer. En god ansøgning forholder sig aktivt og konkret til de krav, der stilles.

Motiver din ansøgning
Begrund i din ansøgning, hvorfor du søger stillingen og hvad din vision for jobbet er. Vi skal have indtryk af, at du brænder for stillingen, og at det lige netop er din arbejdskraft, der er brug for. Hvad får virksomheden ud af at ansætte lige præcis dig ?

Få andre til at læse din ansøgning igennem
Få andre til at læse dine ansøgninger igennem og komme med konstruktiv input og forslag til, hvordan formuleringer og indhold kan forbedres. Få også andre til at læse korrektur inden du sender den færdige ansøgning af sted, så du undgår stavefejl eller lignende.

Få inspiration
Hænger du lidt fast i forhold til at komme i gang med din ansøgning, kan du sagtens hente inspiration fra andre personer eller andre ansøgninger.

Formalia skal være i orden
Sørg for at have formalia i orden, dvs. Husk rigtige navne, adresser og husk dato.

Sidehoved eller sidefod
Sørg for at dit sidehoved eller din sidefod indeholder dit fulde navn, mobilnummer samt sidenummer.

Et vellignende billede er et stort plus
Helt klart en fordel at indsætte et fotografi/portræt. Vi modtager mange ansøgninger og CV’er. Billedet hjælper os til at huske, hvem du er.

11 gode råd til jobansøgningen